Ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης έκανε σοβαρές καταγγελίες για κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, μετά την επίθεση που δέχτηκε το κατάστημά του, στο 18ο ΧΛΜ Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε το thesstoday.gr, ο Θέμης Κιουρτζής σημείωσε ότι η επιχείρηση του έγινε στόχος επίθεσης για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, καθώς τον Δεκέμβριο του 2020 άγνωστοι εκτόξευσαν χειροβομβίδες. Σύμφωνα με τον ίδιο «τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους 101%», καθώς όπως επεσήμανε «γίνομαι στόχος για χρόνια επειδή προσπαθούμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων». Πρόσθεσε δε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές και ότι «δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με “φάνε”, έχω κι εγώ για να τους “φάω”».

«Η πράξη αυτή που έγινε είναι μια συνέχεια πριν από ενάμιση χρόνο που δεχτήκαμε πάλι χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά που έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα με τις δηλώσεις μας. Πρέπει το λαθρεμπόριο, η κλοπή και η νοθεία να σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών είπε επίσης ότι δεν δέχεται απειλές ευθέως, αλλά του τις μεταφέρουν οι συνάδελφοί του, ενώ περιέγραψε το σκηνικό επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές αρχές.

«Με πληροφόρησαν οι γιοι μου ότι πέρασε ένα μηχανάκι -όπως και την προηγούμενη φορά- έβγαλε το καλάσνικοφ και γάζωσε το μαγαζί και άφησε το όπλο εδώ, το οποίο προφανώς μπλόκαρε, επειδή είναι ψιλό-παλιό. Πιθανόν το άφησε για δικούς τους λόγους ασφαλείας για να μην τον πιάσουν να το κουβαλάει πάνω του. Αυτό θα το δει η ανάκριση και οι ελληνικές αρχές, που δεν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Το πρατήριο ήταν κλειστό, το συμβάν έγινε περίπου στις 3 το πρωί. Στην κάμερα είδα ένα άτομο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κιουρτζής επανέλαβε ότι συνδέονται 101% τα γεγονότα μεταξύ τους και ότι η πολιτεία δεν πράττει το καθήκον της.

Πηγή: newsbeast.gr