Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας μάταιη την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο διάλογος είναι σημαντικός. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε για τις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του CNN Türk κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας είναι μια μάταιη προσπάθεια. Λέμε ότι ο διάλογος είναι σημαντικός και ιδιαίτερος και ότι η περιοχή τον χρειάζεται».

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου»

Για τις ελληνοτουρκικά ανάφερε ότι «εμείς επιθυμούμε ειρήνη. Μιλούμε για ειρήνη σε κάθε ευκαιρία. Μετέφερα στον ομόλογό μου ότι περιμένουμε την ελληνική αντιπροσωπία στην Τουρκία. Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Επιθυμούμε οι λαοί των δυο χωρών να ζουν σε ευημερία. Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για το ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στην ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ακάρ ανέφερε ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Επιθυμία μας είναι να συνεχιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα. Η Τουρκία ήταν από την αρχή υπέρ της σταθερότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εμπρηστικές δηλώσεις για το Καστελόριζο -όπου ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει κολυμπώντας– και τις «επιδείξεις» εξοπλισμού της Ελλάδας, τις οποίες χαρακτήρισε «σόου».

Πηγή: newsbeast.gr