Η 19η Μαΐου είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον Ελληνισμό αφού είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά αυτό δεν συγκινεί καθόλου τους Τούρκους, όπως δείχνει και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Fanatik, όπου γίνεται λόγος για «διπλό γλέντι» του τουρκικού λαού με αφορμή την πρόκριση της Ανατολού Εφές στον τελικό του Final 4 της Euroleague μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε το παιχνίδι στο Βελιγράδι να γίνει στην Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο και αυτό οι Τούρκοι το είδαν ως ευκαιρία για να δείξουν τα… συναισθήματα τους, αφού αναφέρονται σε γλέντι και μάλιστα διπλό.

Συγκεκριμένα, αυτό το κάνει η εφημερίδα Fanatik στην ιστοσελίδα της, όπου αναφέρουν τα εξής στα ρεπορτάζ του αγώνα που έγινε στο Βελιγράδι: Η Αναντολού Εφές έπαιξε σήμερα στο Final 4 της EuroLeague, τη μέρα που όλη η Τουρκία γιορτάζει τη 19η Μαΐου ως Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Ο εκπρόσωπός μας, Εργκίν Αταμάν κέρδισε τον Έλληνα γίγαντα Ολυμπιακό με 77-74 στον αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Η Εφές πέρασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας στον τουρκικό λαό διπλό γλέντι στις 19 Μαΐου!».

Προκαλεί η Fanatik με όσα γράφει για το Ολυμπιακός - Εφές

Πηγή: newsbeast.gr