Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι η Αθήνα προσπαθεί να αποτρέψει και να σαμποτάρει τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

«Όχι μόνο η Ελλάδα δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συζητήσεις αλλά προσπαθεί να τις αποτρέψει, να τις σαμποτάρει» είπε ο Ακάρ μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο TCG Anadolu, το οποίο θα είναι σε λίγο καιρό το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.

Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι Άμυνας επιχειρούν να «συγκαλύψουν» γεγονότα και συνειδητά προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία, ανέφερε.

«Η Τουρκία είναι όσο προσεκτική μπορεί» δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ως θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όλοι γνωρίζουν τώρα τα κόλπα της Ελλάδας. Εκτιμούμε και περιμένουμε ότι θα είναι όλοι πιο προσεκτικοί», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ είπε πως ότι οι τεχνικές της Αθήνας δεν φέρνουν αποτελέσματα και έσπευσε να θυμίσει ότι στην Ελλάδα «υπάρχουν πολλά σκάνδαλα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο και διαφθορά».

Πηγή: newsbeast.gr