Νέα δεδομένα όσον αφορά τον χρόνο της καραντίνας δίνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα (02/12), συνιστάται πλέον να συντομευθεί το διάστημα απομόνωσης μετά την έκθεση στον νέο κορονοϊό, στις 7 ημέρες αν κάποιος κάνει τεστ και βγει αρνητικό και στις 10 εάν δεν κάνει το τεστ.

Οι Υγειονομικές Αρχές μέχρι σήμερα συνιστούν να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με κάποιο πρόσωπο που πάσχει από την Covid-19, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα CDC εξακολουθούν να συνιστούν την καραντίνα των 14 ημερών για όσους εκτέθηκαν στην Covid-19, αλλά προτείνουν και τις συντομότερες εναλλακτικές λύσεις, με την ελπίδα ότι θα αυξηθεί έτσι το ποσοστό εκείνων που τηρούν την οδηγία.

Ως στενή επαφή, τα CDC εννοούν την άμεση σωματική επαφή με κάποιον ασθενή, την κοινή χρήση μαχαιροπίρουνων ή την παραμονή για διάστημα 15 λεπτών σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων κοντά σε έναν προσβληθέντα.

Πηγή: newsbeast.gr