Τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού πρώτα των ενοίκων και του προσωπικού των οίκων ευγηρίας, όταν φτάσουν τα πρώτα εμβόλια στη χώρα, συνέστησε το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο για θέματα υγείας της Γαλλίας. Η Ύπατη Υγειονομική Αρχή (HAS) πρότεινε τη διεξαγωγή της εκστρατείας σε στάδια και σε εθελοντική βάση, όπως σε πολλές άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να αρχίσουν να χορηγούνται στα τέλη του έτους στη Γαλλία, αν εγκριθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Έπειτα από αυτούς στα γηροκομεία, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 840.000 ανθρώπους στη Γαλλία, η δεύτερη φάση θα έχει στόχο αυτούς που είναι άνω των 65 ετών, όπως και κάποιους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με την HAS.

Τρία στάδια θα ακολουθήσουν, τα οποία θα έχουν στόχο τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτης, άλλους επαγγελματίες που είναι εκτεθειμένοι και στη συνέχεια τους ενήλικες που δεν υποφέρουν από άλλες παθήσεις.

«Αυτές οι συστάσεις θα εξελιχθούν κάποια άλλη στιγμή καθώς θα έχουμε περισσότερα στοιχεία. Ζητούμε εμβολιασμό σε εθελοντική βάση», δήλωσε η επικεφαλής της HAS, Ντομινίκ Λε Γκιλιντέκ, σε δημοσιογράφους, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομερώς τις ερχόμενες ημέρες τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα κατά της COVID-19.

Η Ε.Ε. έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει συμφωνίες με τις Sanofi και GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, AstraZeneca, CureVac, Pfizer και BioNTech, όπως και με την Moderna.

Με 1,9 δισεκατομμύριο δόσεις να αναμένεται σε αυτό το στάδιο να φτάσουν στην Ε.Ε., η Γαλλία στοχεύει να εξασφαλίσει περίπου 295 εκατομμύρια δόσεις.

Πηγή: newsbeast.gr