Ο δείκτης MSCI για τις ευρωπαϊκές χώρες δείχνει ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες και έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις.

Παρά τη συγκυρία της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία, η ελληνική οικονομία δείχνει πως όχι μόνο αντέχει αλλά κάνει και βήματα προόδου. Η χώρα έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις, κι αυτό αποτυπώνεται πλήρως και στους δείκτες, όχι μόνο της εγχώριας χρηματαγοράς αλλά και στους ευρωπαϊκούς. Τελευταίο παράδειγμα, η πρωτιά της χώρας στον δείκτη MSCI για την Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την ετήσια βάση για το 2022.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει θετικές αποδόσεις κατά 4,8% και είναι στην πρώτη θέση του σχετικού δείκτη, με την Πορτογαλία να ακολουθεί με 3,7%, τη Νορβηγία με 3,5% και το Ηνωμένο Βασιλείου να είναι οριακά θετικό με 0,3%. Όλες οι υπόλοιπες χώρες που περιλαμβάνονται στον σχετικό δείκτη καταγράφουν αρνητικές επιδόσεις. Ακόμα και χώρες με θεωρητικά πολύ πιο ισχυρή οικονομία από την ελληνική, βρίσκονται πολύ χαμηλά στον σχετικό δείκτη. Για παράδειγμα, η Γαλλία καταγράφει αρνητική επίδοση κατά 7,9%, η Ιταλία κατά 11,9% ενώ η Γερμανία κατά 18,5%.

Πηγή: newsbeast.gr