Πρωτοχρονιάτικο δώρο ζωής έλαβαν λίγο πριν από την εκπνοή του 2022 τρεις ασθενείς του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις.

Η ίδια χαρά περιμένει, τις επόμενες ημέρες, άλλους δύο ασθενείς.

Ειδικότερα, την περασμένη Τετάρτη (28 Δεκεμβρίου), τρεις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε τρεις άνδρες ηλικίας 68, 77 και 79 ετών, με σοβαρά προβλήματα όρασης. Δότες ήταν μια 74χρονη, ένας 52χρονος και ένας 63χρονος, αντίστοιχα.

Άλλα δύο άτομα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα λάβουν μοσχεύματα κερατοειδούς από δυο δότες ηλικίας 49 και 76 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πρόσφατα και οι οικογένειές τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά τους.

Σε ανάρτηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών Νικόλαο Ζιάκα, εκφράζει τις βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες προς τις οικογένειες των δοτών, αλλά και την ευχή όλων είναι «να αυξηθεί η προσφορά μοσχευμάτων ώστε να διενεργούνται περισσότερες μεταμοσχεύσεις και να μοιραστεί απλόχερα η ελπίδα στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από σοβαρές παθήσεις των ματιών».

Σημειώνεται ότι στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου βρίσκονται περισσότεροι από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Πηγή: newsbeast.gr