Την προκήρυξη 24ωρης παναττικής απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2023, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) στο ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2023 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αιτήματα που παραμένουν επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας να αποδώσουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Απεργούμε και διαδηλώνουμε, απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων, που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό, κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας».

«Ενωμένοι, αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας ενάντια στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωσή μας. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πηγή: newsbeast.gr