Όσοι μείνετε για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Αττική, αδράξτε την ευκαιρία και επισκεφτείτε γευστικά στέκια που δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεστε στην εξοχή. Παραδοσιακές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, σας υποδέχονται σε υπέροχες αυλές και κήπους για να πιάσετε το Μάη… γευστικά.

Ελευθεριάδης

Η ταβέρνα του Ελευθεριάδη στη Δροσιά

Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά (Σολωμού 26), ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετε κι εσείς –όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται– στα κορυφαία της Αθήνας.

Σε ποικίλες παραλλαγές, λοιπόν, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη. Εκτός από πεϊνιρλί στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, χειροποίητο τζατζίκι, πλούσια σε υλικά πίτσα και ζουμερά μπιφτέκια.

Αυθαίρετο

Το αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10), να το κάνετε άμεσα τώρα μάλιστα που ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά. Το μυστικό μεζεδοπωλείο– ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.

Το Τζάκι

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις γενναίες μερίδες, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου! Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.  

Κούβελος

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητά του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.

Πηγή: newsbeast.gr