Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να φαινόταν ότι η Τσέλσι θα αλλάξει οριστικά σελίδα με νέο ιδιοκτήτη, αλλά οι Times έρχονται τώρα για να μπλέξουν την κατάσταση, αφού αναφέρουν σε αποκλειστικό ρεπορτάζ πως η πώληση είναι αμφίβολη πλέον, αφού το κλαμπ θα πρέπει να επιστρέψει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς το 1,6 δισ. λίρες που δάνεισε ο Ρώσος ολιγάρχης στο κλαμπ.

Ο Αμερικανός Τοντ Μπόλι ήταν έτοιμος να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο πλέον. Και δεν είναι σίγουρο, όπως αναφέρουν οι Times, επειδή ο Αμπράμοβιτς έκανε μια κίνηση που αλλάζει τα πάντα: Ο εσωτερικός δανεισμός που έκανε όλα αυτά τα χρόνια στην Τσέλσι, τα λεφτά που έβαζε δηλαδή, έχουν μεταφερθεί στην offshore εταιρεία Camberley International Investments, η οποία εδρεύει στο Τζέρσεϊ και φαίνεται πως είναι πιστωτής της Fordstam Ltd, της μητρικής εταιρείας της Τσέλσι.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, τονίζουν οι Times, η Τσέλσι ενημέρωσε τη βρετανική κυβέρνηση και τους επίδοξους αγοραστές ότι θα πρέπει να γίνει αποπληρωμή αυτού του δανεισμού. Έτσι αποφάσισε ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τους Βρετανούς, δεν του επιτρέπουν σε διαδικαστικό επίπεδο να χαρίσει αυτά τα χρήματα, όπως είχε πει αρχικά ότι θα κάνει.

Έτσι, όποιος θέλει να αγοράσει την Τσέλσι, θα πρέπει να επιστρέψει στον Ρώσο το ποσό του 1,6 δισ. λιρών. Και μάλλον δεν είναι και τόσο διατεθειμένοι να το κάνουν αυτοί που θέλουν να αγοράσουν τις μετοχές του λονδρέζικου κλαμπ.

Πηγή: newsbeast.gr