Ήταν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας όταν ο Ryan Fournier, ιδρυτής της ένωσης Μαθητές Υπέρ του Τραμπ, διαμήνυσε στα κοινωνικά μέσα πως έχει «αδιάσειστες αποδείξεις για εκτεταμένη εκλογική νοθεία στο Ντιτρόιτ».

Υποδείκνυε χαρακτηριστικά μια επιστολική ψήφο που ταχυδρομήθηκε από τον «118χρονο William Bradley», έναν άνθρωπο που τα μητρώα εμφάνιζαν νεκρό από το 1984. «Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές», επανέλαβε ο Fournier τη μόνιμη επωδό των οπαδών του Τραμπ.

Το μόνο πρόβλημα για τη θεωρία του; Πως ο νεκρός Bradley δεν είχε ψηφίσει. Μέσα σε μερικές ώρες βγήκε ο γιος του, που ονομάζεται επίσης William Bradley (με άλλο μεσαίο όνομα), και δήλωσε στο «PolitiFact» ότι ήταν η δική του ψήφος αυτή που μπήκε στο στόμα του υποστηρικτή του Τραμπ.

Το θέμα έγινε είδηση και απάντησε τελικά επισήμως η εκλογική επιτροπή του Μίσιγκαν, επιβεβαιώνοντας πως ήταν πράγματι η ψήφος του γιου αυτή που είδε ως νοθεία ο Fournier.

Με τέτοια γενικευμένη ρητορεία προσπαθούν οι συνωμοσιολόγοι οπαδοί του Τραμπ να θέσουν εν αμφιβόλω το εκλογικό αποτέλεσμα. Και κάθε τέτοια μεμονωμένη υπόθεση που επικαλούνται στις εβδομάδες μετά την 3η Νοεμβρίου αποδεικνύεται νομότυπη.

Οι θεωρίες που επιστρατεύουν αποδεικνύουν στην πράξη πως οι εν λόγω οπαδοί του Τραμπ δεν έχουν καταλάβει πώς ακριβώς λειτουργεί το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ. Εκτός κι αν δημιουργούν εσκεμμένα τέτοια σενάρια.

«Είμαστε σίγουροι πως οι εκλογές του Μίσιγκαν ήταν δίκαιες, ασφαλείς και διαφανείς και τα αποτελέσματα είναι μια ακριβής απεικόνιση της βούλησης του κόσμου», είπε η εκπρόσωπος της πολιτείας, Tracy Wimmer, στον «Guardian».

Ο Bradley ήταν ένας από τους δεκάδες «νεκρούς ψηφοφόρους του Μίσιγκαν» που επικαλούνται οι οπαδοί του Τραμπ και έχουν αποδειχθεί εντελώς ζωντανοί. Η Jane Aiken ήταν η δεύτερη αγαπημένη τους, η οποία έχει γεννηθεί το 1900 και βρήκαν ακόμα και επικήδειό της.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης ερεύνησαν την υπόθεση και είδαν ότι ο επικήδειος ήταν για διαφορετική Jane Aiken. Η αστυνομία της πόλης δήλωσε στο «Bridge Magazine» ότι η συγκεκριμένη Aiken που επικαλούνται οι ψηφοφόροι του Τραμπ δεν έχει γεννηθεί το 1900, αλλά είναι «94 ετών, ζωντανή και καλά στην υγεία της. Αρκετά καλά, στην πραγματικότητα».

Το CNN μπήκε στον κόπο να ελέγξει 50 τέτοιους «νεκρούς ψηφοφόρους» του Μίσιγκαν. Οι 37 ήταν όντως νεκροί και κανείς τους δεν είχε ψηφίσει. Πέντε ήταν ζωντανοί και ψήφισαν και οι υπόλοιποι 8 ζωντανοί επίσης, αλλά δεν πήραν μέρος στην εκλογική μάχη.

Αντίστοιχο χαμό έχουν κάνει οι οπαδοί του Τραμπ και στην Πενσιλβάνια. Εκεί μιλούν (όπως ο τοπικός εκπρόσωπος Matt Gaetz) για 21.000 νεκρούς που προτίμησαν τον Μπάιντεν. Η υπόθεση έφτασε στο πολιτειακό δικαστήριο και τίποτα ύποπτο δεν φάνηκε για άλλη μια φορά…

Πηγή: newsbeast.gr