Νεκροί είναι οι 6 επιβάτες και ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή των Απενίνων, η οποία βρίσκεται στα σύνορα των περιφερειών της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.

Εκτός από τον πιλότο, επέβαιναν σε αυτό τέσσερις Τούρκοι μάνατζερ και δυο Λιβανέζοι. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πιλότος φέρεται να προσέκρουσε σε πλαγιά κοντά στον χείμαρρο Λάμα, σε υψόμετρο 1.922 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Τμήματος Παροχής Πρώτων Βοηθειών των Αλπίνων.

Βίντεο από τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης

Υπάρχει ένα βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων που έστειλε μέσω chat ένας από τους έξι επιβάτες στο γιο του, το οποίο καταγράφει την πτήση του ελικοπτέρου εν μέσω μιας σφοδρής καταιγίδας.

Αυτό ανέφερε η Gazzetta di Modena, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν ο παραλήπτης της ταινίας – ο γιος ενός από τους δύο Λιβανέζους διευθυντές του αεροσκάφους – δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα, ενόψει της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το οποίο εστάλη στον γιο του στον Λίβανο, πιθανότατα πριν από το μπλακάουτ που σημειώθηκε στο ελικόπτερο, φαίνεται η πτήση κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Μια λεπτομέρεια που, όπως και άλλα ίχνη, εξετάζεται από τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην έρευνα.

Την Πέμπτη, την ώρα της φερόμενης συντριβής του ελικοπτέρου, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αυτή των Απέννινα μεταξύ Τοσκάνης και Εμίλια ήταν δυσμενείς: η κορυφογραμμή είχε πληγεί από καταιγίδα με βροχή, αστραπές και χαλάζι.

Πηγή: newsbeast.gr