Αναστάτωση προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον Πύργο, όταν ομάδα εξωσχολικών μπήκε στο 2ο Γυμνάσιο και απείλησε έναν μαθητή. Ειδικότερα, οι εξωσχολικοί, μπήκαν στο σχολείο την τελευταία ώρα του προγράμματος και ενώ το παιδί ήταν στην τουαλέτα, το απείλησαν και του πήραν τα γυαλιά. Το παιδί πανικοβλήθηκε και τους πρότεινε να τους δώσει χρήματα για να του δώσουν πίσω τα γυαλιά, όπως και έγινε.

Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, η ίδια ομάδα ατόμων, εντόπισε τον μαθητή στην κεντρική πλατεία της πόλης και τον απείλησαν εκ νέου, με αποτέλεσμα η μητέρα του να καταθέσει μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

«Αυτοί οι οποίοι απείλησαν το παιδί απ’ όσο ξέρω, ο ένας είναι περσινός μαθητής και έχει φύγει από το σχολείο, ενώ τους άλλους δεν τους γνωρίζω. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό» τόνισε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, Γιώργος Κομιώτης μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς».

Ανδρέας Ζέρβας: «Δυστυχώς το θέμα αυτό παίρνει έκταση ως κοινωνικό φαινόμενο»

Καταδικαστέο χαρακτήρισε το συμβάν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρέας Ζέρβας, μιλώντας στο patrisnews.gr, και τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αμιγώς σχολικό και αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προτού πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στην περιοχή.

«Είναι ένα γεγονός καταδικαστέο από όλους. Το ζήτημα δεν είναι αμιγώς σχολικό, αφού οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν την παρενόχληση ήταν εξωσχολικοί, απλά μπήκαν τις ώρες που λειτουργούσε το σχολείο. Είναι καταδικαστέο όχι μόνο επειδή ο μαθητής είναι σε τμήμα ένταξης, αλλά το ίδιο θα λέγαμε και αν γινόταν κάτι παρόμοιο σε οποιοδήποτε μαθητή.

Εδώ όμως υπεισέρχονται και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η αστυνομία και η εισαγγελία. Δυστυχώς, το φαινόμενο παίρνει έκταση ως κοινωνικό φαινόμενο, διότι οι πληροφορίες λένε ότι επαναλήφθηκε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα το Σάββατο. Οπότε είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση, θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, ιδιαίτερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες που δεν είναι η εκπαίδευση».

Πάντως ο κ. Ζέρβας δεν θέλησε να συνδέσει το συγκεκριμένο συμβάν, τόσο με το πρόσφατο γεγονός εκφοβισμού που είχε γίνει σε άλλον μαθητή, πριν από λίγες εβδομάδες, όσο και με το θέμα του βανδαλισμού σε αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Πύργου, τονίζοντας ότι είναι κάτι το διαφορετικό ως γεγονός.

«Τα συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό δεν αφορούν καθόλου την εκπαίδευση, αφού ήταν σε εποχή αργίας, όπου την απόλυτη ευθύνη για τα σχολεία έχει ο δήμος και οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να είναι στο χώρο του σχολείου, επειδή είχαν τη θερινή τους άδεια.

Εκεί είναι καθαρά κοινωνικό το φαινόμενο και δεν έχει σχέση η εκπαίδευση. Επίσης όσον αφορά αν τα άτομα πού συμμετείχαν σε εκείνο το επεισόδιο, είναι τα ίδια που συμμετείχαν και σε περσινό περιστατικό, αυτό είναι θέμα αστυνομικής υφής και όχι της εκπαίδευσης. Σε αυτό το περιστατικό δεν εμπλέκεται καθόλου η εκπαίδευση».

Πηγή: newsbeast.gr