Σε διευκρινίσεις προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σχετικά με τα rapid tests που βγαίνουν θετικά στον κορονοϊό και την απουσία των εργαζομένων από τη δουλειά της. Όπως είπε, εντός της ημέρας αναμένεται σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

«Αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και βγάλει θετικό rapid test χρειάζεται να κάνει PCR για την επιβεβαίωση για να πάρει πιστοποιητικό νόσησης. Αν κάπρος έχει θετικό rapid test και είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήδη ποιστοποιητικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν είναι ψευδώς θετικά τα rapid tests, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει και PCR», είπε αρχικά η Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια πρόσθεσε πως «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ με τα δείγματα, είναι πολύς ο κόσμος. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά γιατί είναι πάρα πολλά δείγματα. Και ο κόσμος παραπονιέται γιατί υπάρχει ουρά, περιμένει πολλές ώρες».

Η κ. Γκάγκα συνέχισε λέγοντας πως «κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid test. Βγάζουμε ΚΥΑ σήμερα, αυτό θα είναι ικανό και για την απουσία από τη δουλειά. Με την προϋπόθεση πάντως ότι είναι εμβολιασμένος. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να ισχύει το PCR».

Πηγή: newsbeast.gr