Ρατσιστική επίθεση στα social media καταγγέλλει με ανάρτησή του στο facebook ο παλαιστινιακής καταγωγής υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, Μισέλ Αμπού Χάντμπα.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Χάντμπα, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται ως δικηγόρος στην Ηλεία, περιγράφει τα όσα του έγραψαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν παραλείπει δε να ευχαριστήσει όσους τον υποστήριξαν «απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ και η οικογένειά μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποιο δικαίωμα ζητάς την ψήφο τους;» του έγραψε κάποιος και ένας άλλος πως «το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές της Αμαλιάδας ψηφίζει έναν δικό της άνθρωπο. Αυτόν ξέρει αυτόν εμπιστεύεται – Ψηφίστε, σκουπίστε τελειώστε εβραιoραγιάδες μου…».

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook

Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου, ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να χύσουν δηλητήριο.

Δεν σκέφτηκα όμως, ούτε για μια στιγμή, ότι αυτό είναι εμπόδιο. Ίσα ίσα. Είναι κίνητρο. Είμαι ενεργός πολίτης, δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, γιατί αγαπώ τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Και πολιτεύομαι ως περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου κι ως πατέρας μιας μικρής κόρης, ενός μικρού γιου και σύζυγος μιας υπέροχης μάνας, γιατί θέλω να παλέψω, με όση δύναμη έχω, για μια κοινωνία ανοιχτή, πιο δίκαιη για όλους και καλύτερη για τα παιδιά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εκφράσατε την υποστήριξή σας απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ και η οικογένειά μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε αυτές τις κοινές αξίες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον.

Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να…

Posted by Maik Abu-Hadba on Monday, March 27, 2023

Πηγή: newsbeast.gr