Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του EURO 2024 και ταξίδεψε στη Ρουμανία. Με αυτή την ευκαιρία μίλησε και σε ΜΜΕ της πατρίδας του για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για ακόμη μια φορά σχολίασε αρνητικά τη διαιτησία στους αγώνες της ομάδας του, ενώ υπογράμμισε πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πάσχει από… υποκρισία.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ καλύτερο, αν δεν υπήρχε η υποκρισία. Είναι μια τεταμένη περίοδος. Δεν μπορώ να μπω σε αυτές τις συζητήσεις χαμηλού επιπέδου. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ περίπλοκο. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα είχε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα και θα είχε καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη, αν δεν υπήρχε αυτή η υποκρισία και το κάθε λογής σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των ομάδων της Αθήνας», τόνισε αρχικά ο Ρουμανός τεχνικός.

«Μας έκλεψαν τίτλους, αυτά γίνονται συχνά εις βάρος του ΠΑΟΚ επειδή είμαστε από τη Θεσσαλονίκη»

Συνέχισε λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ αδικείται επειδή προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. «Η ζωή όμως προχωρά, πρέπει να είμαστε πάντα ψυχικά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις απογοητεύσεις που συναντάμε στη διάρκεια μιας σεζόν. Το VAR και οι διαιτητές μάς στέρησαν πολλούς βαθμούς. Αν λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στην κούρσα για το πρωτάθλημα. Έχουμε περάσει όμως και χειρότερα, μας έκλεψαν έναν τίτλο, μας έκλεψαν ένα Κύπελλο. Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά και γίνονται πάντα εις βάρος του ΠΑΟΚ, γιατί είμαστε από τη Θεσσαλονίκη».

Ο Λουτσέσκου έπειτα εμβάθυνε σε αυτό που είπε για το «σύστημα της Αθήνας». «Η Αθήνα έχει δύναμη, ένα σύστημα τριγύρω της και καταφέρνει να μετατρέψει το VAR σε εργαλείο που το χρησιμοποιούν ειδικά σε αγώνες που δεν υπάρχουν διαιτητές από το εξωτερικό. Όλες όμως αυτές οι καταστάσεις μάς δυναμώνουν και μας διευκολύνουν να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις».

Μιλώντας για το ντέρμπι με τον Άρη τόνισε: «Οι αγώνες στην Ελλάδα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 1-0 και ανατρέψαμε το αποτέλεσμα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους οπαδούς. Μετά άρχισαν να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Υπήρξε και μια δική μου αντίδραση, πήρα ένα ποτήρι και έκανα πως το πέταξα προς την κερκίδα, χωρίς όμως να το πετάξω ουσιαστικά. Το VAR ειδοποίησε ότι πέταξα κάτι και έτσι με απέβαλλαν.

Μου είπαν πως αυτό συνέβη επειδή πέταξα κάτι στην κερκίδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε το VAR. Είναι ψέματα. Η ατμόσφαιρα είναι τρελή σε τέτοια ντέρμπι, αλλά το ποδόσφαιρο υποφέρει».

Πηγή: newsbeast.gr