Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του 57ου φεστιβάλ Δημητρίων, η Θεσσαλονίκη έγινε ο οικοδεσπότης σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά event μουσικής παγκοσμίως, το Red Bull Symphonic. 1.400 θεατές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες τον κορυφαίο Έλληνα ράπερ, 12ο Πίθηκο, και την αναγνωρισμένη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έγιναν μάρτυρες σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

«Σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρο ζωής», έλεγε και ξανα-έλεγε ο 12ος Πίθηκος, συγκρατώντας όσο μπορούσε την εμφανή συγκίνησή του και ευχαριστώντας συνεχώς τον κόσμο που ήρθε από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, να τον ακούσει.

Κάθε τραγούδι του Έλληνα ράπερ ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με την Συμφωνική Ορχήστρα, ενώ οι «ατόφιοι» στίχοι του – εμπνευσμένοι από την καθημερινότητα – προκαλούσαν ρίγη στο ενθουσιώδες κοινό. 

Πίσω από αυτό το μοναδικό εγχείρημα βρίσκονται πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι οι οποίοι δούλεψαν για πολλούς μήνες και πέρασαν ατελείωτες ώρες σε πρόβες για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών είναι ο Λάκης Τζήμκας, ο οποίος ανέλαβε το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της παράστασης, την ενορχήστρωση, αλλά και οι: Μιχάλης Τραχαλιός, ο ταλαντούχος μαέστρος, η Ελένη Σινιάρη, η οποία βρισκόταν πίσω από τις θαυμάσιες μελωδίες του πιάνου άλλα συντόνιζε και με την υπέροχη φωνή της τις vocalists, καθώς και η Παναγιώτα Ξεναρίου, στον ρόλο του πρώτου βιολιού ή αλλιώς το δεξί χέρι του μαέστρου. 

Η βραδιά είχε βέβαια και τις εκπλήξεις της καθώς εμφανίστηκαν στη σκηνή δύο γνωστά dance crews, οι Omikron και οι Black Out Crew, τα οποία χόρεψαν υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας, ενώ special εμφανίσεις έκαναν και οι Sonqo Pura και Πελίνα Στέφου.

Ένα ανεπανάληπτο θέαμα, χιλιάδες θεατές συγκινημένοι να τραγουδούν ασταμάτητα μαζί με τον 12ο Πίθηκο, και τα συναισθήματα πολλά και έντονα. Το Μέγαρο Μουσικής «έζησε» μια από τις πιο μαγικές του βραδιές και το μόνο σίγουρο είναι ότι το Red Bull Symphonic θα μείνει χαραγμένο για πάρα πολύ καιρό στο μυαλό και τις καρδιές όλων. 

Πηγή: newsbeast.gr