Στον αντιγριπικό εμβολιασμό των Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό στην περιοχή του Τσεσμέ και των ωφελούμενων του κοινωνικού συσσιτίου που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, προχώρησε η Τοπική Μονάδα Υγείας Ρεθύμνου (1η ΤΟΜΥ) της 7ης ΥΠΕ και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Πρόκειται για κοινή δράση προς την κοινότητα με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας ευπαθών ομάδων πληθυσμού, που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω του επικείμενου κοινωνικού αποκλεισμού εξαιτίας οικονομικών και κοινωνικών αιτιών.

Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε τη συνταγογράφηση των απαιτούμενων εμβολίων τη διενέργεια του εμβολιασμού σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι γιατροί της ΤΟΜΥ στο Ρέθυμνο, προέβησαν στο συγκεκριμένο εμβολιασμό θεωρώντας όπως επισήμαναν ότι πρόκειται για μία αναγκαία δράση: «Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που αναγάγετε σε σύνθετο κοινωνικο-οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19».

Οι υπηρεσίες, ΤΟΜΥ Ρεθύμνου και Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, έχουν θέσει όπως επισημαίνουν, ως άμεση προτεραιότητά τους τη συνέχιση της παρουσίας τους με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο προάγει το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της Υγείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr