Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική, κάνει λόγο για τη «μεγάλη Τουρκία», προειδοποιεί πως τα «εδάφη παίρνονται με αίμα» και στέλνει μήνυμα να μην δοκιμάζουν τη χώρα του. Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέβασε τους τόνους μιλώντας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Σαρατσχανέ της Κωνσταντινούπολης.

Εκεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράστηκε το… όραμα του για το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας ενώ έκανε αναφορές και στην Ιστορία επικαλούμενος τον Μωάμεθ Πορθητή.

«Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας. Θα γιορτάσουμε τη νίκη των 1000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε. Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει ”Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ”. Ο πρόγονός μας Αμπτουλχαμίτ Χαν είπε πει ”αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα’‘. Ο Κεμάλ είπε ”ή ελευθερία ή θάνατος”. Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας ώστε η χώρα μας να μην εκτεθεί ξανά σε καταστροφές όπως η 15η Ιουλίου» ανέφερε στην ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντονγάν.

Με αφορμή το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο Τούρκος πρόεδρος «προειδοποίησε»: «Μην μας πάρει κανείς τα παιδιά μας. Μην δοκιμάζετε τη χώρα μας με τέτοιες απειλές. Στα νιάτα μου γιορτάζαμε την 29η Μαΐου σε αυτή την πλατεία. Η 15η Ιουλίου ήταν μια τέτοια νύχτα που όλοι όσοι ανέλαβαν δράση από τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές τους για να αντισταθούν στους πραξικοπηματίες, κινδύνευσαν να πεθάνουν. Αυτό το έθνος έχει γράψει τέτοια έπη, και θα τα ξαναγράψει, με την άδεια του Θεού. Αποδείξαμε σε φίλους και εχθρούς τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, 85 εκατομμύρια, ότι το τελευταίο μας κράτος, η Δημοκρατία μας, θα σταθεί πάνω από την εθνική βούληση. Όπως αποδείξαμε εκείνο το βράδυ ως Λαϊκή Συμμαχία, θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και το επόμενο διάστημα».

Πηγή: newsbeast.gr