Στην αποκάλυψη πως ο τόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του εμβολιάστηκαν πρόσφατα κατά του κορονοϊού, προχώρησε Αμερικανός αναλυτής που ειδικεύεται στα θέματα της Βόρειας Κορέας.

Το Reuters με άρθρο του υποστηρίζει πως η Κίνα παρείχε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας πειραματικό εμβόλιο. Ο Χάρι Καζιάνις, ειδικός σε ζητήματα Βόρειας Κορέας στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι εκτός από τον Γιονγκ Ουν και κάποιους συγγενείς του, εμβολιάστηκαν και κορυφαίοι αξιωματούχοι της Πιονγιανγκ.

«Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, μέλη της οικογένειάς του, καθώς και αξιωματούχοι εμβολιάστηκαν πριν από περίπου 3 εβδομάδες», ανέφερε ο Καζιάνις σύμφωνα και με το 19fortyfive.com.

Παράλληλα δεν έχει γίνει γνωστό ούτε ποια κινεζική εταιρεία παρείχε το υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 ούτε αν αποδείχθηκε ασφαλές.

Τουλάχιστον τρεις κινεζικές εταιρείες έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού συμπεριλαμβανομένων των Sinophram Group, Sinovac Biotech Ltd και CanSinoBio, ανέφερε ο Καζιάνις, επικαλούμενος τον Αμερικανό επιστήμονα Πίτερ Χότεζ.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει μολύνσεις από κορονοϊό. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες εκτός της χώρας έχουν δεν πείθονται από αυτόν τον ισχυρισμό επισημαίνοντας πωψς συνορεύει με την Κίνα, την αρχική πηγή της επιδημίας.

Πηγή: newsbeast.gr