Η ποιότητα των Animated σειρών συχνά φτάνουν το επίπεδο των Live actions σειρών και ίσως το ξεπερνούν όταν μιλάμε για μηνύματα που παίρνουν, το σενάριο αλλά και το χιούμορ που προσφέρουν. Βέβαια το Animation όπως μας ενημερώνει το LordoftheSeries.gr από πολλούς είναι παρεξηγημένο σαν κατηγορία καθώς θεωρείται “μικιμαο” και “παιδικό” και κάποια animation γελάνε γιατί όσοι θα τα δουν θα καταλάβουν πως είναι πιο βαριά και σοβαρά από πολλές σειρές εκεί έξω.

Tο Rick and Morty στο Netflix είναι μια από τις animated σειρές που αξίζουν την προσοχή μας, αν και σε γενικές γραμμές την έχει καθώς είναι μια αρκετά mainstream και διαδεδομένη επιλογή.

Η γενική ιδέα γύρω από την σειρά είναι η εξής: Ο Rick είναι είναι ένας επιστήμονας μια πραγματική ιδιοφυία που δεν γνωρίζει όρια, μαζί με τον εγγονό του τον Morty, που είναι ένα ντροπαλό, όχι τόσο έξυπνο και πολλές φορές δειλό αγόρι, κάνουν διαγαλαξιακα ταξίδια που πάντα ξεφεύγουν με τον πιο τρελό τρόπο. Οι δυο τους μένουν με την οικογένειά του Morty, μια πολύ βαρετή οικογένεια αλλά και αρκετά προβληματική. Έτσι τα ταξίδια τους είναι η διαφυγή τους από την καθημερινότητα. Βέβαια οι γονείς και η αδερφή του Morty πάντα κάπως καταλήγουν στα πόδια τους κάνοντας τα επεισόδια πιο διασκεδαστικά και τρελά από ότι θα περίμενε κανείς.

Η λογική πάει περίπατο σε κάθε επεισόδιο και όποτε πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα το σενάριο σε διαψεύδει πανηγυρικά κάνοντας το ένα αλλόκοτο ταξίδι μετά το άλλο. Η σειρά θα μπορούσε να είναι μια παρωδία του Back to the Future και του Doctor Who, με ταξίδια στον χρόνο και σε διάφορους πλανήτες το γέλιο δεν σταματά ποτέ. Τα τρελά πειράματα του Rick τους βάζουν σε μεγάλους μπελάδες που πολλές φορές τελειώνουν με αιματηρό τρόπο. Όπως είπαμε και πιο πάνω αυτό είναι ενα Animation για μεγάλα παιδιά, αυτό ισούται λοιπόν με καυστικό χιούμορ, αρκετούς σκοτωμούς και μερικές σκηνές με γυμνό.

Βέβαια η σειρά φαίνεται να βρίσκει την ιδανική ποσότητα για το κάθε τι ώστε να μην γίνεται σαχλή ή να κάνει κάτι απλά για να προκαλέσει. Αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ η πλειοψηφία των επεισοδίων είναι αυτοτελείς ιστορίες η σειρά καταφέρνει να εξελίξει όλους τους χαρακτήρες. Και εκεί είναι που αρκετές φορές γίνεται και αρκετά σκοτεινή. Ο κάθε χαρακτήρας παλεύει με μια προσωπική αδυναμία ή ανασφάλεια και η σειρά θίγει κάποια θέματα ταμπού με την βοήθεια της σάτιρας αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να σου περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όλα αυτά.

Αρκετή βαρύτητα δίνεται στην σχέση του Rick με τον Morty που σε καμία περίπτωση δεν θα την χαρακτηρίζαμε μια τυπική σχέση παππού εγγονού. Ο Rick είναι ένας αλκοολικός και αρκετά σκληρός άνθρωπος οπότε τις περισσότερες φορές εκμεταλλεύεται τον εγγονό του, οπότε ενδιαφέρον αποτελεί πως όλο αυτό επηρεάζει τον Morty που πολλές φορές απλά θέλει την προσοχή και την κατανόηση του παππού του.

Το Rick and Morty είναι μια σειρά που αξίζει να δείτε είτε σας αρέσει το Animation είτε όχι. Αρκετά αστείο αλλά και σκοτεινό ταυτόχρονα καταφέρνει να παρουσιάσει τα ελαττώματα των προβληματικών χαρακτήρων της και να περάσει κάποια πιο σοβαρά διλήμματα. Τα ταξίδια των κεντρικών ηρώων είναι παλαβά και απρόβλεπτα θα δείτε ότι περνάει από το μυαλό σας και ακόμα παραπάνω. Το πολύχρωμο Animation της σειράς στα όρια του ψυχεδελισμού είναι το σήμα κατατεθέν της και αυτό της δίνει την δική της ταυτότητα.

Η σειρά βρίσκεται στην 4η σεζόν της και έχει συνολικά 41 επεισόδια των 20-25 λεπτών, ήδη περιμένουμε την 5η ενώ οι δημιουργοί ήδη δουλεύουν και για την συνέχεια της. Το Rick and Morty έρχεται από το Adult Swim αλλά θα το βρείτε διαθέσιμο και στο Netflix.

Πηγή: newsbeast.gr