Ο Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι Τζούνιορ απολογήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή, επικαλούμενος το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μιλώντας σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid-19, ο δικηγόρος και γιος του δολοφονηθέντος γερουσιαστή Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι δήλωσε: «Ακόμη και στη Γερμανία του Χίτλερ μπορούσες να διασχίσεις τις Άλπεις προς την Ελβετία. Μπορούσες να κρυφτείς σε μια σοφίτα, όπως έκανε η Άννα Φρανκ».

Σήμερα Τρίτη, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Απολογούμαι για την αναφορά μου στην Άννα Φρανκ, ειδικά σε οικογένειες που έζησαν τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Πρόθεσή μου ήταν να χρησιμοποιήσω παραδείγματα βαρβαρότητας του παρελθόντος για να επισημάνω τους κινδύνους από τις νέες τεχνολογίες ελέγχου. Στον βαθμό που οι δηλώσεις μου προκάλεσαν κακό, λυπάμαι βαθιά και πραγματικά».

Η έφηβη Άννα Φρανκ κρυβόταν από τους Ναζί σε μία σοφίτα επί δύο χρόνια στο Άμστερνταμ, όχι στη Γερμανία. Η ιστορία της περιγράφεται με λεπτομέρειες σε ένα ημερολόγιο που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό της το 1945 σε ένα από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν τον θάνατο περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίοι.

Πηγή: newsbeast.gr