Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στη Ροδόπη, να καρατομήσει αντιδημάρχους, αλλά και να απολύσει εργαζόμενους, με πρόφαση ότι είναι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος όμως διώκεται στην Τουρκία με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε επίσημες αναρτήσεις που έχει κάνει ο δήμος στα social media αναφέρει ότι ζητάει την απομάκρυνση, όσων «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Μάλιστα, στην πιο πρόσφατη ανάρτηση που έγινε στο Facebook από τον δήμο Ιάσμου, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του…

Posted by Δήμος Ιάσμου on Wednesday, December 28, 2022

Οι παραπάνω ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του Μάκη Βορίδη, με το υπουργείο Εσωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση που ανέφερε τα εξής:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Πηγή: newsbeast.gr