Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα, από το Κίεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τερματιστεί η ρωσοουκρανική κρίση και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Στις δηλώσεις που έκανε, μετά τις σχεδόν τετράωρες συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε επίσης ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει «την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και της Κριμαίας».

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μάλιστα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, ο Ζελένσκι χαιρέτισε την πρόταση του Ερντογάν να μεσολαβήσει για να τερματιστεί η κρίση και να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν για την πρωτοβουλία να αναλάβει μεσολαβητής μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», για να πέσουν οι εντάσεις, είπε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι η χώρα του «είναι έτοιμη» να κάνει ό,τι μπορεί για τον σκοπό αυτόν.

Λίγο νωρίτερα, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, την οποία ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «ιστορική».

Επισημαίνεται πως ο Ερντογάν έχει προβεί και άλλες φορές σε δηλώσεις όπως η παραπάνω.

Πηγή: newsbeast.gr