Η Ρωσία αποφάσισε ως αντίποινα στις δυτικές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 154 μέλη της βουλής των λόρδων από την Βουλή της Βρετανίας.

«Σε απάντηση της απόφασης που λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να καταρτίσει έναν κατάλογο κυρώσεων που αφορούν σχεδόν όλο το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, υιοθετούνται περιορισμοί σε βάρος 154 μελών της Βουλής των Λόρδων» , γράφει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται στις κυρώσεις Ρώσοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται πολιτικά στη Βρετανία. Χαρακτηριστικά, ο επιχειρηματίας Εβγκένι Λέμπεντεφ, γιος του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου και πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, που διορίστηκε το 2020 ισόβιο μέλος στη Βουλή των Λόρδων, δεν περιλαμβάνεται αντίθετα στον κατάλογο αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο, η Ρωσία είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 287 βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, της κάτω βουλής, στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και σε αρκετούς άλλους υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους.

Από την πλευρά της, η Βρετανία δηλώνει ότι επέβαλε κυρώσεις σε 1.000 και πλέον πρόσωπα και 100 οντότητες και κυρίως σε ολιγάρχες με περιουσιακά στοιχεία 117 δισεκ. στερλινών (137 δισεκ. ευρώ).

Πηγή: newsbeast.gr