Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, απαντώντας κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι RTVI στο ερώτημα αν εξετάζεται το ενδεχόμενο της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Βενεζουέλα ή στην Κούβα, απάντησε λέγοντας: «Δεν θέλω να επιβεβαιώσω τίποτα ούτε επίσης να αποκλείσω τίποτα στην περίπτωση αυτή».

Παράλληλα ο Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλέσουν την Ρωσία και συνεχίσουν να της ασκούν στρατιωτικές πιέσεις, τότε η Ρωσία μπορεί να προβεί σε ενέργειες με το Πολεμικό Ναυτικό της.

«Ο Ρώσος πρόεδρος επανειλημμένα έχει αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και στο θέμα αυτό – για το ποιες μπορεί να είναι οι ενέργειες, για παράδειγμα μέσω του ρωσικού Πολεμικού Στόλου, εάν τα πράγματα πάρουν εντελώς μια τροπή προς την κατεύθυνση των προκλήσεων έναντι της Ρωσίας και της περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών πιέσεων σε εμάς εκ μέρους των ΗΠΑ», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι η Ρωσία θέλει να βελτιώσει την διμερή συμφωνία για την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών στην θάλασσα και στον αέρα, που ισχύει από το 1972, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί σε αντίθεση με πολλούς συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ κινούνται εξαιρετικά αργά, «με ρυθμούς χελώνας», στο ζήτημα αυτό.

Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων στη Λατινική Αμερική, σε σχέση με τις δηλώσεις Ριαμπκόφ, δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κούβα και η Βενεζουέλα είναι κυρίαρχα κράτη, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ως προς την Λατινική Αμερική και τα λοιπά: εκεί λέμε ότι πρόκειται για κυρίαρχα κράτη, ας μην το ξεχνάμε αυτό λοιπόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr