Ένας Βρετανός μπλόγκερ και μια Λευκορωσίδα συνελήφθησαν σήμερα στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ρογκόζιν ανέφερε ότι το απόγευμα «στάλθηκε στο Διαστημικό Κέντρο μια ενημέρωση, σχετική με τη σύλληψη του Βρετανού Ριτς Μπέντζαμιν και της Λευκορωσίδας Αλίνα Τσελιούπα».

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν «στη ζώνη της εξέδρας εκτόξευσης 112», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι συλληφθέντες «βρίσκονται στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της πόλης του Μπαϊκονούρ» και διενεργείται έρευνα για το περιστατικό και για να διαπιστωθεί αν οι δυο τους σχετίζονται «με την οργάνωση παράνομων πράξεων».

Ο Ρογκόζιν δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο συλληφθέντες.

Ο Μπέντζαμιν Ριτς διατηρεί ένα ταξιδιωτικό κανάλι στο YouTube, που έχει 3,3 εκατομμύρια «ακολούθους».

Τον Φεβρουάριο είχε κάνει δύο μεγάλα βίντεο λίγο πριν πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μιλώντας με κατοίκους στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις.

Δείτε τα παρακάτω

Το τελευταίο βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν 23 μέρες, αφορούσε στη Συρία και είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Συρία που δεν σου δείχνουν τα media»

Πηγή: newsbeast.gr