Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να κινητοποιεί εφέδρους και θα μπορούσε να επιστρατεύσει περισσότερους από 60.000, μετέδωσε απόψε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, εξέφρασε αμφιβολίες για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, συμπληρώνοντας, επίσης, πως δεν είναι ξεκάθαρο πού θα σταλούν οι δυνάμεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Κίεβο εκτιμά ότι το βάρος της ρωσικής επίθεσης θα πέσει στα ανατολικά της χώρας. Ανάλογη είναι και η εκτίμηση των Δυτικών.

Νωρίτερα την Παρασκευή, κύρια είδηση από το μέτωπο του πολέμου, αποτέλεσε ο χαμός περισσότερων από 50 ανθρώπων σε μια πυραυλική επίθεση κατά ενός σιδηροδρομικού σταθμού, ο οποίος είχε κατακλυστεί από αμάχους που είχαν φθάσει από την ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr