Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, δήλωσε πώς ετοιμάζεται νόμος που θα προβλέπει υψηλότερη φορολογία για όσους εγκατέλειψαν τη Ρωσία, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είναι σωστό να ακυρωθεί η προνομιακή φορολόγηση γι’ αυτούς που έχουν φύγει από τη Ρωσική Ομοσπονδία και να προβλεφθεί ένα αυξημένο ποσοστό φορολόγησης γι’ αυτούς», έγραψε ο Βολόντιν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε τις προσήκουσες αλλαγές στη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν φύγει από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου δεν είναι σαφής.

Στις αρχές Οκτωβρίου, μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως έως 700.000 πολίτες διέφυγαν από τη χώρα μετά την ανακοίνωση, το Σεπτέμβριο, για την επιστράτευση έως 300.000 πολιτών για να πολεμήσουν. Η κυβέρνηση είχε απορρίψει τότε τον αριθμό αυτό.

Στη Ρωσία, το 13% του προσωπικού φόρου εισοδήματος παρακρατείται αυτομάτως από τους ντόπιους εργοδότες. Οι Ρώσοι που εργάζονται στο εξωτερικό και φορολογούνται στη Ρωσία πρέπει να πληρώνουν ανεξάρτητα το φόρο, σύμφωνα με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Εφορία.

«Είναι πλήρως κατανοητό γιατί έφυγαν», δήλωσε ο Βολόντιν. «Αυτοί που συνειδητοποίησαν ότι έκαναν ένα λάθος έχουν ήδη επιστρέψει. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να το καταλάβουν: η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν υποστηρίζει την ενέργειά τους και πιστεύει ότι πρόδωσαν τη χώρα τους, τους συγγενείς τους και τους φίλους τους».

Πηγή: newsbeast.gr