Η Ρωσία απάντησε στις κατηγορίες της Δύσης ότι εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μίλησε στην ρωσική κρατική τηλεόραση και δήλωσε πως «τώρα είναι η στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν τα πάντα στη συνέχιση του πολέμου».

Επίσης, είπε πως υό την ηγεσία των ΗΠΑ, τόνισε, η Δύση δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς ούτε «να σκεφτούν την ειρήνη», ούτε «να μιλήσουν για αυτή», ούτε «να συζητήσουν» με τη ρωσική πλευρά. Αναφερόταν σε δηλώσεις δυτικών πολιτικών, που ανέφεραν πως δεν θέλουν να ασκήσουν καμία πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μολαταύτα η στιγμή να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις θα έρθει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας. Ο κ. Πεσκόφ διεμήνυσε ξανά πως για να αποκατασταθεί η ειρήνη, το Κίεβο θα χρειαστεί να αποδεχθεί τις αξιώσεις της Μόσχας — οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, από το 2014, και επίσης την αναγνώριση της απόσχισης των περιφερειών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ. Η ουκρανική κυβέρνηση απορρίπτει τις απαιτήσεις αυτές.

Σημειώνεται, ότι οι τελωνειακές αρχές της Τουρκίας κατέσχεσαν ένα ρωσικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία, με την ουκρανική πλευρά να πανηγυρίζει στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης.

Πηγή: newsbeast.gr