Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο καταλόγισε υποκρισία στη Βρετανία για μία ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία αμφισβητούσε το «ηθικό δικαίωμα» της Ρωσίας, αναφορικά με τη συμμετοχή της στην ομάδα των κρατών-μελών της G20.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν έχει ηθικό δικαίωμα συμμετοχής στην G20, ενώ εξακολουθεί να ασκεί πίεση με την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Θεωρούμε τέτοιες ανακοινώσεις, ειδικότερα υποκριτικές, μετά την κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και συμμάχων του από το ΝΑΤΟ να πλήξουν την αξιοπιστία (της G20) με τη συμμετοχή τους σε παράνομες και επιθετικές στρατιωτικές εκστρατείες στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και τη Συρία, όπως επίσης και σε άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε μία ανακοίνωσή της.

Η Ινδονησία θα φιλοξενήσει την επικείμενη διάσκεψη της G20 το Νοέμβριο και έχει ανακοινώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίνγκ θα λάβουν μέρος.

Πηγή: newsbeast.gr