Επείγουσα» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, είχε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους συζήτησαν την επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς και πιθανούς τρόπους για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Είχα με επείγουσα συνομιλία με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον ενημέρωσα για την επιδείνωση στο μέτωπο, τις απώλειές μας, τον βομβαρδισμό (Ουκρανών) πολιτικών και διεθνών δημοσιογράφων. Συζητήσαμε την ανάγκη και π ιθανούς τρόπους άμεσης αποκλιμάκωσης και την πολιτοδιπλωματική διευθέτηση», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι «δεν θα απαντήσει» στις προκλήσεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και ότι παραμένει έτοιμος για «διάλογο» με τη Μόσχα.

«Εξέφρασε τη βούλησή του να μην απαντήσει στις προκλήσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής» ανέφερε το Ελιζέ, κάνοντας λόγο για «τις τελευταίες προσπάθειες» προκειμένου «να αποφευχθεί μια μείζονα σύρραξη στην Ουκρανία».

Ο Μακρόν θα έχει αύριο το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: newsbeast.gr