Οι αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν να ασκήσουν ποινική δίωξη στη Ρωσίδα μπλόγκερ Πολίνα Μορούγκινα, γνωστή ως Πολίνα Φέις, επειδή φωτογραφήθηκε γυμνή μπροστά από την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου στην περιοχή Φιλιάχ.

Έτσι, η Μορούγκινα κατηγορείται για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των πιστών με βάση το άρθρο 148 του Ποινικού Κώδικα.

Αρχικά εναντίον της συντάχθηκε μια διοικητική αναφορά, η οποία επεστράφη στην Αστυνομία για να εξαλειφθούν λάθη που υπήρχαν στις διατυπώσεις. Η δίωξη βάσει του άρθρου 148 του Ποινικού Κώδικα κατά της Μορούγκινα ξεκίνησε εξαιτίας μιας φωτογραφίας που την απεικονίζει να στέκεται φορώντας μόνο τα σανδάλια της μπροστά από μια εκκλησία.

Τον Νοέμβριο δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης θεώρησε ένοχο τον κάτοικο της πόλης Αντρέι Κουρντόφ βάσει του άρθρου περί προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος επιβάλλοντάς του πρόστιμο 80.000 ρουβλίων. Ποινική δίωξη εναντίον του ασκήθηκε το 2021 εξαιτίας μιας φωτογραφίας, στην οποία ο Κουρντόφ και ο φίλος του φωτογραφήθηκαν με φόντο τον ναό του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος έχοντας κατεβάσει τα παντελόνια τους.

Πέρυσι ασκήθηκαν ορισμένες ποινικές διώξεις εναντίον πολιτών επειδή φωτογραφήθηκαν με γυμνά κάποια μέρη του σώματός τους με φόντο εκκλησίες και ναούς. Τον Φεβρουάριο ασκήθηκε δίωξη εναντίον έξι ατόμων για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος επειδή βιντεοσκοπούσαν ένα μοντέλο με το εσώρουχο και τη γούνα της μπροστά από ένα τέμενος στη Μόσχα.

Πηγή: newsbeast.gr