Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35 σηκώθηκε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, αφότου δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων αλλά στη συνέχεια έφυγαν.

«Την 20ή Μαρτίου, ραντάρ των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιοχής που ήταν σε υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους, οι οποίοι πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε το υπουργείο στο Telegram. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35 απογειώθηκε για να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων και προστίθεται «αφότου το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του».

Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας

Η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχει κλιμακωθεί ιδίως μετά το συμβάν της πτώσης αμερικανικού UAV στον Εύξεινο Πόντο έπειτα από σύγκρουσή του με ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Οι Αμερικανοί υπερασπίστηκαν πως οι Ρώσοι το κατέρριψαν, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους αρνούντα πως υπήρξε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα στείλουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία προκειμένου να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τη ρωσική εισβολή και να υπερασπιστεί την κυριαρχία του εδάφους της. Αυτό το νέο πακέτο περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους εκτοξευτήρες πυραύλων Himars, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Η παράδοση της βοήθειας, που αναμένεται να περιλαμβάνει επίσης τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley, πυραύλους HARM, σκάφη, οβίδες και αντιαρματικά όπλα, προέρχεται από πόρους που έχουν ήδη διατεθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

«Αν και ο απαράδεκτος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας συνεχίζεται με τίμημα τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, εμείς κρατάμε στον νου το απεριόριστο σθένος και την ακλόνητη αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Πηγή: newsbeast.gr