Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε προ ολίγου πως οι πυρηνικές δυνάμεις του Βορείου Στόλου και του Στόλου του Ειρηνικού έχουν τεθεί σε «κατάσταση αυξημένης μαχητικής ικανότητας», σύμφωνα με την διαταγή που έδωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Πούτιν ότι οι βάρδιες στα πόστα των διοικήσεων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στο Βόρειο Στόλο, στον Στόλο του Ειρηνικού και η Διοίκηση Αεροπορίας Μακρού Βεληνεκούς έχουν αρχίσει να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό, αναφέρει ακόμη το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο Πούτιν διέταξε την ρωσική στρατιωτική διοίκηση να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού απαντώντας, όπως είπε, σε επιθετικές δηλώσεις ηγετών του ΝΑΤΟ και στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας.

Σημειώνεται, τέλος, η δήλωση αυτή – η οποία προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία – ήρθε αφότου οι ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο με την Ουκρανία συνάντησαν σθεναρή αντίσταση, με τα διεθνή ΜΜΕ να εκτιμούν πως τα σχέδια της Μόσχας για την εισβολή ενδεχομένως «έπεσαν έξω».

Πηγή: newsbeast.gr