Απαντήσεις για τον θάνατο της σπιτονοικυκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη αναζητούν οι συγγενείς της την ώρα που στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει κάθε στοιχείο για τη σχέση που διατηρούσε η γυναίκα με τους γονείς των νεκρών από την Πάτρα. «Δεν βρίσκουν καν τα κλειδιά για να μπουν στο σπίτι» τονίζει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων στο Newsbeast ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η περιουσία της 69χρονης η οποία ούτε έχει μεταβιβαστεί αλλά ούτε έχει πουληθεί.

«Οι συγγενείς απευθύνθηκαν σε εμένα με σκοπό σε πρώτη φάση να δουν εάν υπάρχει περιουσία και ποια είναι αυτή περιουσία που είχε η θανούσα εξαδέρφη τους. Εγώ εκπροσωπώ μία μερίδα εξαδέρφων της από την πατρική πλευρά. Υπάρχουν και κάποιοι συγγενείς από τη μητρική πλευρά. Οι πελάτες μου είναι κάτοικοι του Αγρινίου και της γύρω περιοχής» διευκρινίζει αρχικά ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων.

«Προσπαθούμε να βρούμε ποιος έχει κλειδιά από το σπίτι»

«Δεν έχουμε καν πρόσβαση στο σπίτι. Προσπαθούμε να βρούμε ποιος είχε κλειδιά. Φαντάζομαι πρέπει να είχε η οικογένεια Δασκαλάκη από τη στιγμή που είχαν σχέση μέχρι τον θάνατό της. Πιστεύω σήμερα θα βρω τον συνάδελφο που εκπροσωπεί τον κύριο Δασκαλάκη να μου πει εάν ξέρει κάτι» εξηγεί.

Ρούλα Πισπιρίγκου
Το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

«Υπάρχουν υπόνιες και υποψίες πως κάτι κακό έχει συμβεί και ότι ο θάνατος μπορεί να ευθύνεται σε εγκληματική ενέργεια»

«Οι συγγενείς ενημερώθηκαν πολύ αργά για τον θάνατο της 69χρονης. Το έμαθαν πολύ καθηστερημένα. Μέχρι τώρα πίστευαν πως ήταν καθαρά από παθολογικά αίτια. Μετά τα τελευταία συμβάντα υπάρχουν και σε αυτούς υπόνιες και υποψίες, πως κάτι κακό έχει συμβεί και ότι ο θάνατος μπορεί να ευθύνεται σε εγκληματική ενέργεια.

Περιμένουν τις εξελίξεις, την έρευνα της Αστυνομία και τον δικαστικών Αρχών και φαντάζομαι ότι εάν υπάρχει κατηγορία για κάποιον ασφαλώς και θα υποστηρίξουν την κατηγορία» υπογραμμίζει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων στο Newsbeast.

«Οι συγγενείς δεν γνώριζαν εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανιζόταν ως ανιψιά της όπως έχει ειπωθεί σε μαρτυρίες» μας λέει.

Ρούλα Πισπιρίγκου

«Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είναι αυτό το τρίωρο κτήριο»

Όπως ξεκαθαρίζει ο δικηγόρος των συγγενών της 69χρονης γυναίκας «το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της είναι αυτό το τριώροφο κτήριο, το οποίο βέβαια έχει σημαντική αξία και βρίσκεται στην οδό Μπιζανίου στο νούμερο 27. Εκεί έμενε η θανούσα και στο ισόγειο της οικοδομής η οικογένεια με τα τρία παιδιά».

«Δεν ξέρουμε εάν ήταν μίσθωση ή εάν το είχε παραχωρήσει το σπίτι στην οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει συμβόλαιο για μίσθωση, είναι και αυτό ερευνητέο» συμπληρώνει.

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Το πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη ήταν μόνο για τη σύνταξη της θανούσας»

«Οι συγγενείς δεν ξέρουν κάτι περί πληρεξουσίου στον Μάνο Δασκαλάκη για τη διαχείριση των οικονομικών της 69χρονης και εγώ το έχω μάθει από τον Τύπο και τα δημοσιεύματα. Εξ όσων πληροφορήθηκα το πληρεξούσιο ήταν μόνο για τη σύνταξη της θανούσας, ότι την αναλαμβάνει ο κύριος Δασκαλάκης όσο ήταν η ίδια νοσηλευόμενη. Εάν το πληρεξούσιο είναι μόνο για τον λόγο αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει καμία πώληση και όντως η περιουσία δεν πωλήθηκε, στο κτηματολόγιο φαίνεται πως ανήκει στη θανούσα» τονίζει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Λέων.

«Αυτή τη στιγμή χωρίς να έχουμε ένα κληρονομητήριο δεν μπορούμε να πάμε στις τράπεζες και να ζητήσουμε στοιχεία από λογαριασμούς της θανούσας. Δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι στιγμής διαθήκη» σημειώνει.

«Πρώτα θα πρέπει να έχουμε κληρονομητήριο, να νομιμοποιηθούν οι κληρονόμοι ενώ παράλληλα ψάχνουμε να βρούμε τα κλειδιά της οικίας για να μπούμε μέσα να δούμε τι υπάρχει στο εσωτερικό του σπιτιού στον 2ο όροφο που έμενε η θανούσα» λέει κλείνοντας ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς.

Πηγή: newsbeast.gr