Το S. Pellegrino αναζητά τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, προσκαλώντας ανερχόμενους chefs από όλο τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή στον πέμπτο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας της S.Pellegrino Young Chef Academy, της διεθνούς πλατφόρμας εκπαίδευσης και ανάδειξης της επόμενης γενιάς chefs που θα εξελίξουν την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, φέρνοντας θετική κοινωνική αλλαγή. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους chefs, ηλικίας έως και 30 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του S.Pellegrino Young Chef Academy, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και παγκόσμια αναγνώριση. Υποβάλλοντας την αίτησή τους ηλεκτρονικά στο Intro | S.Pellegrino Young Chef Academy (sanpellegrinoyoungchefacademy.com) έως τις 31 Μαΐου,  οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν και μία συνταγή ενός signature πιάτου τους, που θα αποτυπώνει το όραμα, τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. 

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την ALMA, τη διεθνούς φήμης σχολή Ιταλικής μαγειρικής τέχνης, που στη συνέχεια θα ορίσει τη λίστα των 175 νέων chefs από 50 χώρες, οι οποίοι  θα διαγωνιστούν στους τοπικούς τελικούς το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με στόχο να διεκδικήσουν μία θέση στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο το 2023. 

Τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων περιλαμβάνουν τις τεχνικές δεξιότητες από την επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας έως την ανάδειξη της γεύσης, τη δημιουργικότητα και την ικανότητα αποτύπωσης του οράματός τους για τη γαστρονομία στα πιάτα τους. 

Οι φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τέσσερα διαφορετικά βραβεία:

  1. Βραβείο «S.Pellegrino Young Chef Academy»: Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού για τον chef που θα ξεχωρίσει για τη δημιουργικότητά, τις δεξιότητες και την ικανότητά του να αποτελέσει θετική αλλαγή στην κοινωνία μέσω της γαστρονομίας, ο οποίος θα επιλεγεί από μία κριτική επιτροπή επτά διεθνώς διακεκριμένων chefs. 
  2. Βραβείο «Κοινωνικής Ευθύνης S.Pellegrino»: Θα ψηφιστεί από το «Sustainable Restaurant Association» και θα απονεμηθεί στο πιάτο, που δημιουργήθηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα και με κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές. 
  3. Βραβείο «Acqua Panna για τη Διασύνδεση στη Γαστρονομία»: Ο νικητής θα επιλεγεί από τους μέντορες του διαγωνισμού με κριτήριο τον συνδυασμό παραδοσιακών πρακτικών και σύγχρονης οπτικής, συνδέοντας αριστουργηματικά το παρόν με το μέλλον στο πιάτο του.
  4. Βραβείο «Fine Dining Lovers Food for Thought»: Ο νικητής θα επιλεγεί από τους αναγνώστες του περιοδικού του S. Pellegrino «Fine Dining Lovers» με κριτήριο την αποτύπωση του γαστρονομικού του οράματος στο πιάτο του. 

«Ο διαγωνισμός είναι το βασικότερο εργαλείο που διαθέτουμε για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Αποτυπώνει τη δέσμευσή μας να ενθαρρύνουμε τη διαρκή εξέλιξη στον κλάδο της γαστρονομίας, ο οποίος σήμερα αποτελεί έναν εξαιρετικό “χώρο” για τη διάδοση παγκόσμιων αξιών, όπως η βιωσιμότητα, το σθένος και η υπευθυνότητα», λέει ο Stefano Bolognese, International Business Unit Director του S. Pellegrino. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως και τις 31 Μαΐου εδώ: Intro | S.Pellegrino Young Chef Academy (sanpellegrinoyoungchefacademy.com)

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: sanpellegrinoyoungchefacademy.com 

Πηγή: newsbeast.gr