«Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί» επεσήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το ακριτικό Καστελόριζο όπου βρέθηκε την Τρίτη (13/9).

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε τα εβδομήντα εννέα χρόνια από την απελευθέρωση του Καστελόριζου και τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των νησιωτών μας. Που διατηρούν ακατάβλητο το εθνικό τους φρόνημα και συνεχίζουν να υπερασπίζονται αυτόν τον προμαχώνα του ελληνισμού από κάθε επιβουλή, γενναίοι και περήφανοι, όπως οι πρόγονοί τους.

Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την πυραυλάκατο ΛΑΣΚΟΣ.

Πηγή: newsbeast.gr