Νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, με τις περισσότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται το Σάββατο σε μεγάλο κομμάτι της χώρας, ενώ έχει «κλειδώσει» και το κύμα ζέστης που έρχεται στην Ελλάδα.

Ενόψει του Σαββάτου, λοιπόν, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέσα στην ημέρα ο καιρός θα είναι αρκετά έως και πολύ άστατος σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας.

Οι περιοχές που θα δουν -κατά τόπους- έντονα φαινόμενα θα είναι η Δράμα, οι Σέρρες, η περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Λάρισα, η Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, κεντρική Στερεά αλλά και Πελοπόννησος.

Η Αττική, όπως φαίνεται και στον χάρτη που έδειξε ο παρουσιαστής, βρίσκεται με αχνό μπλε χρώμα κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να υπάρξουν φαινόμενα είναι υπαρκτές, αλλά μικρές σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

Όσο για το κύμα ζέστης που περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα και είχε προαναγγείλει χθες (15/6) ο Σάκης Αρναούτογλου, θα φέρει τα πρώτα 35άρια την Τρίτη. Ωστόσο, για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πρόκειται για καύσωνα ή απλά ένα κύμα ζέστης, κάτι που θα ξεκαθαρίσει με τα στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι τα επόμενα 24ωρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Πηγή: newsbeast.gr