Σε μία παρατεταμένη περίοδο με βροχές και χιόνια μπαίνει η Ελλάδα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού τα επόμενα 24ωρα. Μάλιστα από το βράδυ της Κυριακής (22/1) θα υπάρξει νέα επιδείνωση, ενώ έχουν «κλειδώσει» οι ψυχρές κατεβασιές που θα ρίξουν μετά τις 25 Ιανουαρίου αισθητά τη θερμοκρασία στη χώρα.

Από απόψε και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/1) τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ πυκνά χιόνια θα πέφτουν στα ορεινά της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, στην Ήπειρο, χιόνια θα δουν και περιοχές κάτω από τα 700 με 800 μέτρα.

Όσο για τον καιρό της Αθήνας, από αργά το βράδυ της Πέμπτης θα υπάρξουν μπόρες στα δυτικά, ενώ μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν περάσματα από όλο τον νομό Αττικής με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Οι νοτιάδες κατά τη διάρκεια των φαινομένων ενδέχεται να φτάσουν και τα 8 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς. Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένεται να έχει και η Θεσσαλονίκη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο και η νέα επιδείνωση

Το Σάββατο (21/1) ο καιρός θα παραμείνει άστατος, ενώ μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, με τα φαινόμενα αν και εξασθενημένα να επιμένουν στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδας.

Την Κυριακή (22/1), ωστόσο, από το μεσημέρι και προς το βράδυ θα υπάρξει νέα επιδείνωση με τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια να επιστρέφουν στις ίδιες περιοχές που είχαν επηρεάσει και την Παρασκευή.

Δευτέρα (23/1) και Τρίτη (24/1) δυνατές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με την περιοχή της Ηπείρου να χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αρκετά χιόνια θα πέφτουν και στην ορεινή ζώνη της χώρας.

Σημειώνεται πως και η περιοχή της Αττικής θα επηρεαστεί από τις βροχές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τι θα γίνει μετά τις 25 Ιανουαρίου

Ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος είχε αναφερθεί σε μία γερή κατεβασιά κρύου αέρα μετά τις 25 Ιανουαρίου, τόνισε πως αυτό το σενάριο όλα δείχνουν ότι θα επιβεβαιωθεί.

Έτσι, λοιπόν, οι κατεβασιές χειμωνιάτικου τύπου από τη βόρεια Ευρώπη θα επηρεάσουν και την Ελλάδα με το κρύο να γίνεται αισθητό και ιδιαίτερα στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Πηγή: newsbeast.gr