Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Genesis μέσα από το δελτίο καιρού, περιγράφοντας αναλυτικά τα φαινόμενα που θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες.

Στην πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ για τον καιρό των επόμενων ημερών, ο παρουσιαστής στάθηκε κυρίως στα φαινόμενα του Σαββάτου, ενώ παρουσίασε και αναλυτικούς χάρτες με την πορεία που θα έχει η Genesis.

Το Σάββατο (11/6), λοιπόν, έντονα φαινόμενα θα δουν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας, όπως επίσης η Ήπειρος και η Στερεά Ελλάδα.

Τα φαινόμενα, όμως, από το βράδυ του Σαββάτου θα περιοριστούν, αλλά θα συνεχιστούν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες.

Πού θα χτυπήσει την Αττική η κακοκαιρία

Όσο για την Αττική, κάποιες μπόρες αναμένονται το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά του νομού, ενώ το μεσημέρια κάποιες βροχές και καταιγίδες μπορεί να δουν και περιοχές στο λεκανοπέδιο, δίχως όμως τα φαινόμενα να είναι έντονα.

Αντίθετα, η περιοχή της Θεσσαλονίκης θα χρειαστεί προσοχή. Αρχικά τα ανατολικά του νομού και προς το μεσημέρι το κέντρο της πόλης και τα δυτικά, θα έχουν έντονες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Την Κυριακή σύννεφα που θα προκαλέσουν βροχές και μπόρες θα ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια στα ηπειρωτικά, ενώ καταιγιδοσύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε Μακεδονία, Ήπειρο, βορειοδυτική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Πηγή: newsbeast.gr