Τα πρώτα χιόνια φτάνουν τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αρκετές ορεινές περιοχές θα έχουν κάποιο πασπάλισμα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (11/11), αλλά και του Σαββάτου (12/11).

Αρχικά από το απόγευμα της Παρασκευής θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της βόρειας Θράκης, σε υψόμετρο πάνω από τα 1.800 μέτρα.

Την ίδια ώρα περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας ενδέχεται να δουν ορισμένες βροχές τις νυχτερινές ώρες.

Ωστόσο, από το Σάββατο θα δούμε την σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά που θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου η πορεία του συστήματος – που θα αλλάξει τον καιρό θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 Μποφόρ, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Τα φαινόμενα του Σαββάτου

Το Σάββατο (12/11) τα ανατολικά της Θεσσαλίας ενδέχεται να δουν βροχές με αρκετό νερό, ενώ και στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν φαινόμενα – πιο σύντομης διάρκειας – αλλά στα Επτάνησα πιθανότατα να σημειωθούν πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα, ενώ στην ορεινή Θεσσαλία και σε τμήματα της Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ίσως υπάρξουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα 1.300 μέτρα.

Όσο για την Αττική, ο νομός δεν φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά ίσως υπάρξουν κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια.

Την Κυριακή (13/11) ο καιρός θα έχει ανοίξει σε όλη τη χώρα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για τις 18 με 19 Νοεμβρίου δείχνουν κάποιες κατεβασιές κρύου αέρα που φαίνεται να φτάνουν στα Βαλκάνια.

Οι θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, με τις πιο βόρειες περιοχές να βλέπουν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τον υδράργυρο.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρανούτογλου

Πηγή: newsbeast.gr