Η κακοκαιρία EVA για την οποία η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο καιρό πλησιάζει την Ελλάδα και ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των φαινομένων μέσα στο Σαββατοκύριακο (5-6/11).

Η EVA θα μπει τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα από τα βορειοδυτικά και σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, περιοχές της βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, ακόμα και της Αττικής θα δουν πυκνές ομίχλες το πρωί του Σαββάτου (5/11).

Από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επεκταθεί από τα δυτικά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ θα «χτυπήσουν» την Αττική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Πότε θα φτάσουν οι βροχές στην Αθήνα

Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ ανέφερε ότι το Σάββατο στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής θα υπάρχουν ομίχλες, ωστόσο στη συνέχεια της ημέρας λόγω της ενίσχυσης των νοτιάδων οι ομίχλες θα διαλυθούν.

Οι πρώτες βροχές στον νομό θα φτάσουν το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά, ενώ τις νυχτερινές ώρες προς το ξημέρωμα της Κυριακής ο καιρός στην Αττική θα επιδεινωθεί και όλες οι περιοχές θα έχουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αθήνα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (6/11).

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας – Ενεργοποιείται το 112

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων.

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους εδώ
Κεραυνούς εδώ
Πλημμυρικά φαινόμενα https://bit.ly/3QM3yUE

Πηγή: newsbeast.gr