«Δεν σκότωσα κανέναν και δεν τραυμάτισα κανέναν. Ούτε γρατζουνιά δεν έκανα. Από την αρχή αυτής της υπόθεσης δεν έχουν σταματήσει να με συκοφαντούν». Αυτό υποστήριξε σήμερα στο δικαστήριο ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο κύριος ύποπτος για τις ισλαμιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους στο Παρίσι.

Η αυθόρμητη δήλωσή του ενώπιον του δικαστηρίου έγινε πέντε μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στις υποθέσεις τρομοκρατίας «οι ποινές που επιβάλλονται είναι εξαιρετικά αυστηρές», δήλωσε ακόμη. «Κατανοώ ότι η δικαιοσύνη θέλει να παραδειγματίσει», όμως στέλνει έτσι ένα «μήνυμα», συνέχισε.

«Στο μέλλον, όταν ένα άτομο θα ανέβει στο μετρό ή σ’ ένα λεωφορείο με μια βαλίτσα γεμάτη 50 κιλά εκρηκτικά και την τελευταία στιγμή θα πει στον εαυτό του ‘θα κάνω πίσω’, θα γνωρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα, διότι θα τον φυλακίσουν ή θα τον σκοτώσουν», είπε ακόμη ο κύριος κατηγορούμενος.

Σκίτσο του Σάλαχ Αμπντεσλάμ στο δικαστήριο

Ο Αμπντεσλάμ δήλωσε επίσης στο δικαστήριο πως υποστηρίζει και αγαπά την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν πως ο 32χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ είναι το μοναδικό επιζών μέλος του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποίησε στις 13 Νοεμβρίου 2015 τις επιθέσεις με πυροβόλα όπλα και βόμβες σε παρισινά μπαρ, εστιατόρια, την αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν και το στάδιο Σταντ ντε Φρανς.

Πηγή: newsbeast.gr