Με δραματικούς τόνους περίεγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στη Θεσσαλία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με τους γιατρούς.

Τα νοσοκομεία της Λάρισας επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ο οποίος κατήγγειλε ότι γίνεται διαλογή ασθενών στις ΜΕΘ και πως η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαθεσιμότητας εντατικών στη χώρα, στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, από τις 73 κλίνες, οι 71 κατειλημμένες και μόλις οι 2 κενές (ποσοστό 3%)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίστηκε ότι «πλέον γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ, καθώς όταν ένας γιατρός έχει μια κλίνη ανοιχτή κι έχει νέους ανθρώπους να εισάγει και πολλούς ηλικιωμένους που χρειάζονται διασωλήνωση, ασφαλώς θα επιλέξει τον νεότερο».

«Δεν φτιάχτηκε σχέδιο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό κι έτσι τώρα πέφτουν  και τα τελευταία οχυρά  του συστήματος που είναι οι ΜΕΘ. Ακόμη και οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ που φτιάχνονται σε κλινικές (Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, Τρίκαλα κ.ά.). Είναι γεμάτες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλίας», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Τώρα διασωληνωμένα περιστατικά νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στις κλινικές επιλέγουν ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι».

Επίσης, υποστήριξε ότι η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παραδέχθηκε πως το απόγευμα υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των ασθενών με κορονοϊό, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και ότι είναι πολλοί νέοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές και διασωληνώνονται.

5η ΥΠΕ: Ανυπόστατες και ψευδείς οι δηλώσεις Γιαννάκου

«Ανυπόστατες και ψευδείς» χαρακτήρισε η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος υποστήριξε ότι «γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ».

«Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα Νοσοκομεία μας δέχονται ισχυρή πίεση στις κλίνες Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο αναπτύσσουμε συνέχεια νέες κλίνες και τα περιστατικά μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας. Ας καταλάβουν όλοι, ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των υγειονομικών μας και όλου του λαού, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη», τονίζει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ.

Πηγή: newsbeast.gr