Ένας φωτογράφος που είχε σκοτώσει το μοντέλο σύζυγό του, σπάζοντάς της τον λαιμό και καίγοντας το πτώμα της, αποφυλακίζεται πρόωρα από ρωσική φυλακή.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, καθώς ήταν μια ιστορία που είχε δημιουργήσει ρίγη ανατριχίλας στους κατοίκους του Γεκατερίνμπουργκ.

Ο 44χρονος Dmitry Loshagin σκότωσε την 26χρονη Yulia Loshagina το 2013 και καταδικάστηκε το 2015 σε φυλάκιση 9 ετών. Τώρα όμως είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί, τρία χρόνια νωρίτερα από το τέλος της ποινής του.

Εισαγγελείς της Ρωσίας δηλώνουν μάλιστα πως θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση για την πρόωρη αποφυλάκιση του δράστη, που σκότωσε τη γυναίκα του έπειτα από έναν καυγά σε πάρτι.

Το δικαστήριο εκτίμησε πως ο Loshagin μπορεί να βγει τρία χρόνια νωρίτερα, όσο παραμένει στο σπίτι των γονιών του και τηρεί μια σειρά από περιοριστικούς όρους.

Απέναντί του έχει την οικογένεια του θύματος αλλά και οργανώσεις γυναικείων δικαιωμάτων. Οι οποίες κατηγορούν το δικαστικό σύστημα και για την ποινή-χάδι, αλλά και για την πρόωρη αποφυλάκιση του δολοφόνου.

Ο Loshagin είχε κάνει αστέρι τη γυναίκα του, φωτογραφίζοντας τη Yulia για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας της Ρωσίας. Καυγάδισαν όμως άγρια ένα βράδυ τον Αύγουστο του 2013 σε ένα πάρτι, την τελευταία φορά που θα την έβλεπαν ζωντανή.

Πρωτόδικα μάλιστα είχε αθωωθεί ο Loshagin και χρειάστηκε δεύτερο δικαστήριο για να τον καταδικάσει σε φυλάκιση 9 ετών.

Το σώμα της τραγικής γυναίκας έφερε ίχνη από «βίαιο βιασμό» και ήταν τόσο καμένο που αναγνωρίστηκε μόνο με τη βοήθεια του DNA. Στο δικαστήριο ακούστηκε πως ο Loshagin τη σκότωσε γιατί πίστεψε πως τον είχε κολλήσει HIV/AIDS.

Πηγή: newsbeast.gr