Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν απάντησε διπλωματικά αν και εμφανώς ενοχλημένη, σε δημοσιογράφο ο οποίος υπαινίχτηκε ότι συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν μόνο λόγω ομοιοτήτων που έχουν, όπως για παράδειγμα η ηλικία τους. «Συναντηθήκατε μόνο για τα κοινά σας, όπως η ηλικία;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων.

«Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται αν εσείς οι δύο συναντιέστε μόνο και μόνο επειδή έχετε παρόμοιες ηλικίες καθώς και άλλα κοινά όταν μπήκατε στην πολιτική. Ή μήπως ο κόσμος περιμένει να δει συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στη συνέχεια;», ήταν ολόκληρη η ερώτηση του δημοσιογράφου. Η απάντηση της Αρντέρν ήταν άμεση και ήρθε μετά από ερώτηση: «Ρώτησε κάποιος ποτέ τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αν συναντήθηκαν λόγω της παρόμοιας ηλικίας τους;» για να συμπληρώσει: «Φυσικά έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική – είναι η πραγματικότητα», ανέφερε η πρωθυπουργός.

«Η Φινλανδία κάνει εξαγωγές στη Νέα Ζηλανδία αξίας 199 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε και πρόσθεσε  ότι η Νέα Ζηλανδία εξάγει αγαθά αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη Φινλανδία και ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για μελλοντικές ευκαιρίες.

Δημοσιογράφοι αλλά και μέλη του κοινού κατέφυγαν στο Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την άστοχη ερώτηση του δημοσιογράφου.

Πηγή: newsbeast.gr