Μια υπόθεση κακοποίησης παιδιών έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Αυστραλία, η οποία προκαλεί αποτροπιασμό. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 14 άνδρες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένας πρώην εργαζόμενος σε κέντρο παιδικής φροντίδας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία της χώρας, οι κατηγορίες που τους αφορούν έχουν να κάνουν με την παραγωγή και την ανταλλαγή υλικού κακοποίησης παιδιών μέσω ενός δικτύου στο ίντερνετ, στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Αυτή οδήγησε στον εντοπισμό 46 θυμάτων στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων 16 από ένα μόνο κέντρο παιδικής φροντίδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συλληφθέντες είχαν δεσμούς με υπόπτους για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που βρέθηκαν σε διαδικτυακά φόρουμ στην Ευρώπη, την Ασία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Αυστραλιανή Αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε περαιτέρω συλλήψεις.

Οι 14 άνδρες συνελήφθησαν εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών από τις αυστραλιανές αρχές σε 44 άνδρες για την επεξεργασία και την παραγωγή υλικού παιδικής κακοποίησης έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έναν χρόνο.

Πηγή: newsbeast.gr