Την εμπειρία της από το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σανγκάη περιέγραψε η Δέσποινα Αλμπάντη, κάτοικος της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας. «Εμείς στο σύμπλεγμά μας μπορούμε να βγούμε από την πόρτα μας. Κυκλοφορούμε μέσα στην κοινότητά μας. Μπορούμε να πάμε να παραλάβουμε delivery κλπ.

Έχει 20 μέρες αυτή η κατάσταση, και για κάποιους παραπάνω. Εμείς κλειστήκαμε μέσα από τις 30 Μαρτίου. Ευτυχώς η κοινότητά μας είναι κλειστή και μπορούμε να βγούμε από την πόρτα μας να περπατήσουμε λίγο. Κάποιοι δεν μπορούν καν να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους», ανέφερε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA και συνέχισε:

«Στην Κίνα έχουν πολιτική μηδενικής ανοχής. Η Σανγκάη δεν είχε κλείσει καθόλου και είχε μάλιστα χαλαρά μέτρα. Τώρα ήρθε η μετάλλαξη Όμικρον 2 από το εξωτερικό. Λέγεται ότι η μετάλλαξη αυτή μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. Εμείς εδώ είμαστε εμβολιασμένοι με δύο δόσεις».

Σχετικά με τον τρόπο που κάνουν τα ψώνια τους, η κ. Αλμπάντη εξήγησε ότι «πλέον έχουμε μάθει τους γείτονες και μαζευόμαστε όλοι μαζί και λέμε τι ανάγκες έχουμε σε τρόφιμα. Παραγγέλνει ένας και τα παραλαμβάνει και τα διανέμει στη συνέχεια. Έτσι παίρνουμε φαγητό. Τα σούπερ μάρκετ είναι όλα κλειστά, μπορούμε μόνο να παραγγείλουμε μέσω εφαρμογής. Εικόνες με δαγκάνες δεν έχω δει. Έχουμε δει τέτοιες εικόνες σε μια πολύ απόμακρη περιοχή της Σαγκάης, όπου ασθενείς με Covid έμεναν σε κτίριο με άλλους ανθρώπους που δεν είχαν νοσήσει, και εκεί προέκυψε το θέμα».

«Οι παραλλαγές όλες έρχονται από το εξωτερικό, γιατί εδώ δεν είχαν άλλα κρούσματα. Πιστεύω ότι επειδή 2 χρόνια τώρα είχαν λίγα κρούσματα, τώρα έχουν πανικοβληθεί. Κάθε μέρα μας λένε ότι ξεκινούν άλλες 14 ημέρες καραντίνας, οπότε δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε», σημείωσε κλείνοντας η κ. Αλμπάντη.

Πηγή: newsbeast.gr